Hitno obezbediti sve pružne prelaze!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 11. 2018. | Komentara: 0

Hitno obezbediti sve pružne prelaze!

Novi Sad, 11. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na neispravnost železničkih rampi na pružnim prelazima u Vojvodini.

Građani su već mesecima svedoci nebrige nadležnih organa koji ne čine ništa da osposobe železničke rampe. Poslednji primeri prolaska voza uz podignutu rampu zabeleženi su u zrenjaninskom naselju 4. jul.

LSV

Građani koji se kreću saobraćajnicama preko neobezbeđenih pružnih prelaza u velikoj su opasnosti i pravo je čudo kako se još nisu dogodile nesreće sa fatalnim ishodom. 

Da li je potrebno da neko pogine da bi nadležni iz „Infrastruktura železnice Srbije“ reagovali?

Iz ovog državnog preduzeća stižu informacije da je svih 2.138 pružnih prelaza obezbeđeno. Na koji način? Slično ovom primeru u Zrenjaninu?

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži hitnu reakciju nadležnih u preduzeću „Infrastruktura železnice Srbije“. Reagujte dok ne bude kasno! 

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
mr Dejan Čapo



Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook