Hoće li se ikada rešiti problem deponije životinjskih leševa?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 16. 02. 2019. | Komentara: 0

Hoće li se ikada rešiti problem deponije životinjskih leševa?

Novi Sad, 16. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima vladajuće većine u Gradu Somboru, Pokrajinskoj vladi i Vladi Republike Srbije: da li će neko i kada trajno rešiti problem divlje deponije životinjskih leševa, koja je nastala na putu između Bačkog Brestovca i Stapara?

LSV

Ovo nije prvi slučaj pojave uginulih životinja koji se na nezakonit način odlažu, ali je problem koji traje godinama, te LSV zanima i da li pokrajinska administracija ili opštinska ima inspektore koji bi, bar, izašli na teren.

LSV upozorava i da su životna sredina i zdravlje ljudi ugroženi zbog nezakonitog odlaganja životinjskih ostataka.

Podsećamo da su u Srbiji dozvoljena četiri načina odlaganja i prerade animalnog otpada: spaljivanje u kafilerijama, zakopavanje i spaljivanje na stočnim grobljima ili u jamama – grobnicama, te u izuzetnim slučajevima zakopavanje na licu mesta, uz kontrolu inspekcije.

Ova deponija je primer koji ne ispunjava nijedno od navedenih načina, te nas interesuje ko je za to odgovoran. A, važno je reći i da se deponija nalazi na putu koji vodi u Evropsku uniju. Na manje od 50 kilometara se nalazi granični prelaz Bogojevo.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.
Saopštenja | Petak, 27. 05. 2011. | Komentara: 0

Hapšenjem Mladića Srbija završava sa prošlošću

NOVI SAD - Hapšenjem Ratka Mladića Srbija je najzad, posle dvadesetak godina završila sa prošlošću i ima sve uslove da se okrene budućnosti.
Saopštenja | Subota, 14. 05. 2011. | Komentara: 0

U Poreču potpisan sporazum o saradnji IDS i LSV

NOVI SAD - Danas je u Istarskoj sabornici u Poreču potpisan sporazum o saradnji Istarskog demokratskog sabora i Lige socijldemokrata Vojvodine kojim će dve regionalne stranke dodatno učvrstiti i unaprediti dugogodišnje prijateljstvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook