Holokaust kao večna opomena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 01. 2018. | Komentara: 0

Holokaust kao večna opomena

Novi Sad, 26. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva celokupnu javnost, vladine i nevladine organizacije, prosvetne radnike i političke partije da sutra, 27. januara na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta s poštovanjem i autoritetom obeleže ovaj dan.

LSV

Civilizacija mora biti na stalnom oprezu od ignorisanja pojava, koje korak po korak, na kraju, dovedu do ovakvih i sličnih monstruoznih događaja.

Drugi svetski rat doneo je najveća zla modernog čovečanstva.

Nažalost, i u 21. veku, prisutne su ideje mržnje, nacionalne, verske i rasne netrpeljivosti. Na političkoj sceni Evrope i sveta ponovo jačaju desno ekstremističke grupe, koje vešto koriste lošu ekonomsku situaciju i populizmom pridobijaju birače.

Srbija u ovom trenutku, iako deklarativno potpuno osuđuje sve oblike fašizma, nasilja i diskriminacija, u stvarnosti toleriše aktivnosti desnih ekstremista i mnogih vidova diskriminacije.

Sudski postupak protiv lidera ekstremističke grupe „Nacionalni stroj“ pretvara se u farsu i predstavlja dodatni podstrek za druge ekstremiste.

Paradiranja u crno obučenih ljudi sve su češća pojava, a neke televizije sa nacionalnom frekvencijom upriličile su i reportaže koje ovakve grupe predstavljaju u veoma pozitivnom svetlu.

Sutra je dan kada posebno treba uputiti poruke svima koji ne razumeju kako je kratak i lak put od govora mržnje i diskriminacije, do ideje o superiornim grupama i nižim rasama, narodima ili grupacijama. 

Ovakve opasne ideologije brzo nađu svoje sledbenike, koji su sposobni za ponavljanje istorijskih i civilizacijskih grešaka. Zato treba iskazati jasan osuđujući stav prema njima.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook