I crkva da plati porez!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 03. 2017. | Komentara: 0

I crkva da plati porez!

Novi Sad, 21. mart 2017 - Nedopustivo je da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva javno odbija da plati taj porez. 

Isto tako je nedopustivo i da u trenutku kada se država bori protiv sive ekonomije, crkva i dalje ne bude u sistemu PDV a godišnje zarađuje preko sto miliona evra.

lsv

Istovremeno, samo u budžetu za 2017. i samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika izdvaja se 260 miliona dinara iz budžeta.

Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže aktuelni premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote.

Isto tako, ako poreski inspektori žele da sa punim pravom zatvaraju pekare i kioske u kojima neko slučajno ili namerno ne izda fiskalni račun, više ne bi smelo da se dogodi da se nagomilaju i rešavaju reprogramom poreski dugovi, na primer, FK „Partizan“. 

Isti ovaj princip, neselektivnog odnosa koji država treba da ima prema naplati poreza, treba da važi i za naplatu električne energije i prirodnog gasa. Jednako je nedopustivo i da se građanima seče struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, dok se gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente.

https://www.youtube.com/watch?v=8bV2V2BztAQ

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook