I novi ruski ambasador vređa Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 04. 2013. | Komentara: 0

I novi ruski ambasador vređa Srbiju

NOVI SAD, 01. april - Da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin proteran kada je oktobra 2011. pijan delio lekcije o patriotizmu usred Beograda, Srbija ne bi dočekala da je njegov naslednik ponižava trezan.

LSV

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin otišao je toliko daleko da je juče naglas rekao da Srbija treba da se "priključi životnoj snazi Rusije" i otvoreno agituje protiv evropskih integracija, uz napomenu kako “Evropska unija ne može da joj obezbedi brz ekonomski razvoj”.

Ono što Čepurin nije rekao jeste to da je EU od 2000. godine donirala Srbiji oko 2,5 milijarde evra, a kada se tome dodaju i donacije zemalja članica, dolazi se do sume od pet milijardi. Od Rusije nije stigla ni rublja.

Srbija je u 2012. godini najveći izvoz, vredan 1,32 milijardu dolara, ostvarila na tržištu Nemačke, dok je najveći uvoz bio iz Ruske Federacije – 2,08 milijardi dolara.

Sa druge strane, “brz ekonomski razvoj” iz ugla ambasadora Čepurina verovatno se odnosi na to da Ruska Federacija kupuje velika strateška preduzeća poput NIS-a (vojvođanskog Naftagasa) po našoj zemlji ispod svake realne cene i da nam prodaju naš gas po ceni kao da stiže iz Kazahstana.

Što se tiče obećanja koja je Konuzinov imenjak i naslednik Čepurin juče davao Srbima i u severnom delu Kosovske Mitrovice, da će „Rusija učiniti sve“ kako bi pomogli Srbe u učvršćivanju njihovih interesa, podsetićemo ih samo da ruska pomoć koja je tokom bombardovanja 1999. godine krenula ka Srbiji - još nije stigla.

Aleksandra Vulina, nekadašnju perjanicu JUL-a, a zatim predsednika stranke sa sloganom “EU, ne hvala – nisam budala”, koji je juče dočekao Čepurina, ne vredi ni komentarisati.

Isto važi i za predsednika Srbije koji na ovo ćuti, verovatno sa odobravanjem.
i osmehom.


Đorđe Stojšić
potpredsednik
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV-VOJVOĐANI): Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI snažno osuđuje jučerašnji napad na Predraga Voštinića iz kraljevačkog Lokalnog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook