I novi ruski ambasador vređa Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 01. 04. 2013. | Komentara: 0

I novi ruski ambasador vređa Srbiju

NOVI SAD, 01. april - Da je, kao što je Liga predložila, prethodni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin proteran kada je oktobra 2011. pijan delio lekcije o patriotizmu usred Beograda, Srbija ne bi dočekala da je njegov naslednik ponižava trezan.

LSV

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin otišao je toliko daleko da je juče naglas rekao da Srbija treba da se "priključi životnoj snazi Rusije" i otvoreno agituje protiv evropskih integracija, uz napomenu kako “Evropska unija ne može da joj obezbedi brz ekonomski razvoj”.

Ono što Čepurin nije rekao jeste to da je EU od 2000. godine donirala Srbiji oko 2,5 milijarde evra, a kada se tome dodaju i donacije zemalja članica, dolazi se do sume od pet milijardi. Od Rusije nije stigla ni rublja.

Srbija je u 2012. godini najveći izvoz, vredan 1,32 milijardu dolara, ostvarila na tržištu Nemačke, dok je najveći uvoz bio iz Ruske Federacije – 2,08 milijardi dolara.

Sa druge strane, “brz ekonomski razvoj” iz ugla ambasadora Čepurina verovatno se odnosi na to da Ruska Federacija kupuje velika strateška preduzeća poput NIS-a (vojvođanskog Naftagasa) po našoj zemlji ispod svake realne cene i da nam prodaju naš gas po ceni kao da stiže iz Kazahstana.

Što se tiče obećanja koja je Konuzinov imenjak i naslednik Čepurin juče davao Srbima i u severnom delu Kosovske Mitrovice, da će „Rusija učiniti sve“ kako bi pomogli Srbe u učvršćivanju njihovih interesa, podsetićemo ih samo da ruska pomoć koja je tokom bombardovanja 1999. godine krenula ka Srbiji - još nije stigla.

Aleksandra Vulina, nekadašnju perjanicu JUL-a, a zatim predsednika stranke sa sloganom “EU, ne hvala – nisam budala”, koji je juče dočekao Čepurina, ne vredi ni komentarisati.

Isto važi i za predsednika Srbije koji na ovo ćuti, verovatno sa odobravanjem.
i osmehom.


Đorđe Stojšić
potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook