Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja LSV o lustraciji širom Vojvodine

NOVI SAD - Kampanja "Podvuci liniju" kojom Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva primenu i produženje važenja Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao Zakon o lustraciji, u toku je u svim gradskim i opštinskim odborima LSV širom pokrajine.

Ligašice i ligaši su počeli sa prikupljanjem potpisa za produženje Zakona o lustraciji i naišli su na veoma dobar prijem među građanima.

Aktivisti LSV širom Vojvodine dele propagandni materijal u kojem se objašnjava zašto je lustracija potrebna. Postavljeni su i bilbordi na kojima se sloganima Zato što su iseljavali, Zato što su pljačkali, Zato što su tukli, Zato što su ubijali i Zato što su hapsili, najbolje objašnjava zašto je lustracija neophodna.   

Zajednička poruka funkcionerki i funkcionera LSV na konferencijama za novinare koje su održane u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Subotici, Kikindi, Bačkoj Topoli i Vršcu jeste da lustracija nije osveta, niti preki sud, već način da svako ko je kršio ljudska prava za to i odgovara.

Kampanja se narednih dana nastavlja uličnim akcijama a biće organizovane i tribine i forumi na kojima će o lustraciji govoriti funkcioneri LSV i eminentni stučnjaci.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook