Kazniti "Kabel" zbog majica sa Mladićevim likom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 11. 2017. | Komentara: 0

Kazniti "Kabel" zbog majica sa Mladićevim likom

Novi Sad, 27. novembar 2017 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva sve nadležne organe da na primeru FK „Kabel“ pokažu da se u Novom Sadu neće tolerisati promocija mržnje i zločina.

LSV

Jučerašnji izlazak fudbalera tog kluba na teren u majicama sa likom Ratka Mladića, osuđenog za najveći ratni zločin na tlu Evrope od Drugog svetskog rata, sramota je i za Novi Sad, i za fudbal, vojvođansku ligu i sport uopšte.

Podsetimo, Ratko Mladić je između ostalog, osuđen za genocid u Srebrenici, zločin protiv čovečnosti, istrebljenje, ubistva i zločin protiv civilnog stanovnišva.

Izlazak na teren u majici sa njegovim likom znači podršku zločinu nad Bošnjacima u susednoj zemlji, ali i širenje verske i nacionalne mržnje i uznemiravanje pripadnika te nacionalne zajednice u našem gradu, pokrajini i državi.

Zakon o zabrani neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja, u članu 8. propisuje kaznu od sto hiljada do milion dinara za pravno lice koje proizvodi, umnožava, skladišti, prezentuje, veliča ili na bilo koji način širi propagandni materijal, simbole ili obeležja kojima se izaziva, podstiče ili širi rasna, nacionalna ili verska mržnja ili netrpeljivost.

Očekujemo da "Kabel" bude kažnjen, za primer.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook