Koalicija SVM i Šešelja je šamar vojvođanskim Mađarima i uvreda svima u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0

Koalicija SVM i Šešelja je šamar vojvođanskim Mađarima i uvreda svima u Vojvodini

Novi Sad, 8. april 2024 - Osuđujemo potrebu rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara da u svemu slede i podržavaju politiku Aleksandra Vučića, zatvarajući oči na njegovu šovinističku prošlost i visoku poziciju koju je tokom devedestih imao u Srpskoj radikalnoj stranci.

LSV

Čvrstim vezivanjem za beogradske centraliste koji siromašeVojvodinu, a posebno političkim brakom koji je SVM proteklog vikenda zaključio sa osuđenim ratnim zločincem Šešeljem i njegovom SRS, prevazišli su nivo koristoljublja kojem smo svedočili poslednjih godina.

Da li koalicija SVM i Šešelja znači da pristaju i na radikalsku politiku ukidanja Autonomne Pokrajine Vojvodine?

Hoće li taj predlog zajednički potpisati Balint Pastor i Vojislav Šešelj?

Ova politika je veoma opasna za Vojvodinu, sve njene građane, a posebno za vojvođanske Mađare jer je isti taj Šešelj devedesetih godina šetao po vojvođanskim selima i proterivao manjine.

Ljudi u SVM bi morali da se prisete i sendviča koje su radikali „delili“ Mađarima, Slovacima, Hrvatima i mnogim drugim stanovnicima Vojvodine da ne bi odlazili gladni kada ih proteraju.

Šešelj je za ratne zločine osuđen baš zbog događaja u Sremu, gde su, sem Hrvata, mnoge žrtve progona bili i Mađari. Naročito u Hrtkovcima i Nikincima.

Zbog te politike progona i represija danas u Vojvodini živi samo 186.000 Mađara, a samo pre koju deceniju ih je bilo preko 415.000.

Koalicija SVM i Šešelja je sramota ali i opasnost, i sigurni smo da će je većina vojvođanskih Mađara osuditi.

Mi osuđujemo!


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook