Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Nedelja, 19. 02. 2017. | Komentara: 0

Demokratizacija škola put ka modernoj državi

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja mora ozbiljno da shvati primedbe stručne javnosti na nacrt Zakona o osnovama sistema  obrazovanja i što pre krene u usaglašavanje teksta nacrta sa predstavnicima stručne javnosti.
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2017. | Komentara: 0

Šta će crni džipovi bez tablica u Bočaru?

Uznemireni Bočarci, koje u nedelju 19. februara, očekuju izbori za Savet mesne zajednice, javili su da su od sinoć u nekoliko navrata viđeni  crni džipovi, bez registarskih tablica, kako krstare Bočarom.
Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost da će se tokom sutrašnjih izbora u Bočaru ponoviti ustaljeni scenario izbora praćenih pretnjama, ucenama, fizičkim obračunima i drugim vidovima neregularnosti i traže od nadležnih organa, pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, da učine sve kako bi izbori protekli bez nasilja i neregularnosti.
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2017. | Komentara: 0

Novim ustavom do moderne države

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da bez donošenja novog Ustava Srbije nema govora o reformi političkog sistema, jer je Ustav iz 2006. zastareo, i u suprotnosti sa realnošću.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook