Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Nedelja, 25. 12. 2016. | Komentara: 0

Vlast ne poštuje Ustav Srbije

Ni osam godina od poslednjeg roka nije donet Zakon o finansiranju Vojvodine. Taj akt podjednako nije bio prioritet ni Demokratskoj stranci, koja je participirala prve četiri, kao ni Srpskoj naprednoj stranci u poslednje četiri godine na vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 25. 12. 2016. | Komentara: 0

Otvaranje novih radnih mesta, a ne naoružanje

Najnovija trka u naoružanju između Srbije i Hrvatske pogrešan je način pokazivanja snage obe države.

Liga socijaldemokrata Vojvodine Srbiju vidi kao uređenu državu u kojoj se dobro živi, a ne kao vojni poligon koji se utrkuje sa susednim vojnim poligonima.
Saopštenja | Subota, 24. 12. 2016. | Komentara: 0

Prava manjina shvatiti ozbiljno

Nedavno otkazivanje sednice Saveta za nacionalne manjine Republike Srbije nije dobra vest. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Vlada Srbije i Saveti nacionalnih manjina moraju biti partneri.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook