Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV nastavlja borbu za interese i zaštitu poljoprivrednika

NOVI SAD, 10. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja borbu za interese malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini. Nastavićemo da se borimo za to da Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bude povučen iz skupštinske procedure i da se piše ispočetka, tako što će se uvažiti njihovi interesi. 
Saopštenja | Nedelja, 06. 12. 2015. | Komentara: 0

Država da reaguje oštro na Savaija

Kada smo pre više od mesec dana zatražili da država reaguje na izjavu Ištvana Savaija i otvaranje kancelarije Jobika u Senti, nismo očekivali da to bude tako što će Upravni inspektorat Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu samo podneti prekršajnu prijavu protiv njega zato što mu stranka nije registrovana u Srbiji.
Saopštenja | Subota, 05. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV će se obratiti Ustavnom sudu zbog odnosa prema Vojvodini

NOVI SAD, 5. decembar - Apsolutno je neprihvatljivo protivustavno ponašanje republičkih organa vlasti prema AP Vojvodini, a koje je potpuno ogoljeno aktuelnim Predlogom zakona o budžetu Republike Srbije za 2016. godinu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook