Konačno otvaranje kancelarije u Briselu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 09. 10. 2011. | Komentara: 0

Konačno otvaranje kancelarije u Briselu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja sutrašnje konačno otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.

To je lepa vest, a bila bi još lepša da se dogodila bar dve godine ranije.

Maja Sedlarević

Podsetiću, postojanje te kancelarije je omogućeno amandmanom na Zakon o nadležnostima koji su Nenad Čanak i Bojan Kostreš dogovorili sa premijerom Mirkom Cvetkovićem novembra 2009. godine, kada su neki smatrali da je to neostvarivo.

I pre i posle toga, toj kancelariji su se mnogi protivili.
Primera radi, pokrajinski premijer dr Bojan Pajtić je poručivao da se to ne bi isplatilo, da ne gubimo ništa zbog toga što kancelarije još nema, kao i da se mora sačekati kandidatura Srbije za članstvo u EU.
Da je tako kancelarije još ne bi bilo.

U međuvremenu, zbog otezanja je propušten niz projekata, Vojvodina je izgubila puno novca, a kancelarije u Briselu su pre AP Vojvodine otvorili i Niš i Kragujevac.

Kada treba postati deo Evrope, ili se u nju vratiti, Brisel je glavna adresa, jer je to grad u kojem prestavništva ima preko 300 evropskih regija, organizacija i institucija. Zato nas raduje što Autonomna Pokrajina Vojvodina konačno dobija kancelariju tamo gde je, po nama, odavno trebalo da bude.

mr Maja Sedlarević
potpredsednica Izvršnog odbora
Glavnog odbora LSV



Saopštenja | Subota, 11. 02. 2017. | Komentara: 0

LSV pozdravlja najavu konačnog obnavljanja spomenika Sloboda

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja najavu konačnog obnavljanja spomenika „Sloboda“ na Iriškom vencu, uz postavljanje nove rasvete i video nadzora na tom mestu. Upravo to je LSV zahtevala pune dve godine, da spomenik bude obnovljen i zaštićen video nadzorom, ili da ga čuvaju vojska i policija.
Saopštenja | Petak, 10. 02. 2017. | Komentara: 0

Čanak potpisao deklaraciju protiv militarizacije Balkana

Predstavnici Liste za Rijeku i Lige socijaldemokrata Vojvodine Danko Švorinić i Nenad Čanak potpisali su danas zajedničku Deklaraciju protiv militarizacije Balkana i Jugoistočne Evrope.
Saopštenja | Petak, 10. 02. 2017. | Komentara: 0

Zaustaviti otkaze i laži zbog ustupanja gasne mreže

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je pretnja otkazima  članovima sindikata koji su upoznali javnost  sa netačnim navodima o radu JP „ Komunalac“ U Novom Bečeju neprihvatljiva, a iznošenje neistinitih podataka o preduzeću kako bi se privatnicima ustupila njegova najprofitabilnija delatnost, kažnjivo zakonom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook