Konuzin da se proglasi personom non grata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 2

Konuzin da se proglasi personom non grata

NOVI SAD - Ambasador ruske federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin je svojim nastupom na skupu Srpske napredne stranke definitivno pokazao da se Ruska federacija meša u unutrašnje stvari Srbije u nepodnošljivoj meri.

Nenad Čanak

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da se ambasador Konuzin proglasi za personu non grata u Srbiji i po kratkom postupku protera.

Ako se to ne učini sada, jedini viši stepen mešanja u unutrašnje stvari Srbije može biti direktno ucenjivanje demokratski izabranog rukovodstva isporukom energenata, a prva sledeća slika su ruski tenkovi ispred Narodne skupštine Republike Srbije.

Zdrav razum i slobodarske tradicije nalažu da se to ne dozvoli i da se ponovi istorijsko ne ruskom hegemonizmu. Očigledno je prošlom ne istekao rok trajanja.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook