Konuzin da se proglasi personom non grata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 2

Konuzin da se proglasi personom non grata

NOVI SAD - Ambasador ruske federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin je svojim nastupom na skupu Srpske napredne stranke definitivno pokazao da se Ruska federacija meša u unutrašnje stvari Srbije u nepodnošljivoj meri.

Nenad Čanak

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da se ambasador Konuzin proglasi za personu non grata u Srbiji i po kratkom postupku protera.

Ako se to ne učini sada, jedini viši stepen mešanja u unutrašnje stvari Srbije može biti direktno ucenjivanje demokratski izabranog rukovodstva isporukom energenata, a prva sledeća slika su ruski tenkovi ispred Narodne skupštine Republike Srbije.

Zdrav razum i slobodarske tradicije nalažu da se to ne dozvoli i da se ponovi istorijsko ne ruskom hegemonizmu. Očigledno je prošlom ne istekao rok trajanja.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 25. 09. 2014. | Komentara: 0

Što pre vratiti jezik društvene sredine u sve vojvođanske škole

Novi Sad, 25. septembar - Nedavna odluka Odbora za kulturu i obrazovanje Skupštine AP Vojvodine da prihvati našu inicijativu za ponovno uvođenje jezika društvene sredine u osnovne škole na teritoriji Vojvodine, pravi je način da se dočeka i obeleži 26. septembar, Evropski dan jezika.
Saopštenja | Utorak, 16. 09. 2014. | Komentara: 0

MUP da se ogradi od spota Žandarmerije

Novi Sad, 16. septembar - Nedopustivo  je uspostavljanje bilo kakve veze između Republike Srbije i predstavnika nekadašnje, kvinslinške vlasti Milana Nedića.
Saopštenja | Utorak, 16. 09. 2014. | Komentara: 0

Pastor obmanjuje javnost

Novi Sad, 16. septembar - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor umesto da se izvini za jučerašnju izjavu, upetljava se u laž. Budući da nam je sugerisao da pogledamo snimak njegove konferencije za novinare to smo i učinili.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook