Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Novi Sad, 6. jun 2023 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.

LSV

Dopis prenosimo u celosti.


Poštovana ekselencijo,

Na današnji dan, u našim su mislima žrtve koje je Vaša zemlja podnela prilikom iskrcavanja u Normandiji, pre 79 godina. Kao stranka koja baštini tekovine antifašističke borbe, nikada nećemo zaboraviti sve muškarce i žene koji su životima platili početak kraja najkrvavije epohe u istoriji Evrope. Nažalost, rasna, verska i etnička mržnja i danas ugrožavaju mir u svetu. Borba protiv nasilja i mržnje mora biti snažna!

Bojan Kostreš
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook