Kostreš počinje konsultacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

LSVNOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.

I dalje postoje tri-četiri sporna pitanja, za čije rešavanje je neophodna politička volja. Reč je o velikim sistemima - putevima, železnici, pošti i Telekomu - koji su centralizovani 1992. i oko čije dalje sudbine u radnoj grupi nema saglasnosti - kaže Kostreš. Zamenik predsednika LSV dodaje da Liga, i dalje, insistira da se Vojvodini vrati imovina po Ustavu iz 1974. To bi, praktično, značilo i da joj pripadnu delovi pomenutih sistema na njenoj teritoriji, ali to u radnoj grupi ne nailazi na podršku.

(BILSV, 06.07.2011.)




Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

Pre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

BOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook