Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“

Novi Sad, 1. decembar 2023 - Izgradnja važne saobraćajnice koja treba da spoji istok i zapad Vojvodine, a mnogim građanima umnogome olakša njihove dnevne migracije, kao i mnogi drugi infrastrukturni projekti u Vojvodini, tokom godina je potpuno zanemarivana. Kada je preduzet prvi prividno konkretan korak u vidu izdavanja privremene građevinske dozvole, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vasić je u pokušaju da neprimetno promeni njegovo, građanima poznatije, ime „osmeh Vojvodine“ u „osmeh Srbije“, ovaj projekat od velikog značaja za Vojvođane upravo njima i oduzeo.

LSV

- Ovakav potez samo je još jedan dokaz da ova vlada, čiji je deo i ministar Goran Vesić, ne poštuje građane Vojvodine. Za deset godina, koliko su na vlasti, zanemarili su sve u Vojvodini - puteve, pruge, kanale, energetsku infrastrukturu… Zato više ne žele ni da pomenu reč Vojvodina. Mi im takav odnos prema našoj pokrajini i prema našim sugrađanima, Vojvođankama i Vojvođanima, nećemo dopustiti - istakao je Bojan Kostreš, predsednik stranke Vojvođani LSV.

„Osmeh Vojvodine“ je projekat koji su u poslednje tri godine najavljivala čak tri Vučićeva ministra građevinarstva, a čija je izgradnja, prema prvim procenama, trebala da krene još 2021. godine. Kostreš se u tom smislu osvrnuo i na prikladno vreme u kojem je ovaj privremeni dokumenat izdat, nepune dve nedelje pred izbore za pokrajinsku skupštinu.

- Ako je suditi prema najavama ministra Vesića koje je izrekao poslednjih nedelja, Vojvodina bi tokom cele naredne godine trebala da bude jedno veliko gradilište, što bi, gledajući prethodni angažman aktuelne vlasti po pitanju problema Vojvodine i Vojvođana, bilo, u najmanju ruku, krajnje neuobičajeno. Nažalost, jasno je da se ti projekti, kao ni ovaj najavljivan još od juna 2019. godine, neće ostvariti, već su samo predizborna obećanja naprednjačke vlasti na koja su građani Vojvodine navikli - zaključio je Kostreš.

Naglasio je da je Vojvodini potrebna suštinska decentralizacija, jer trenutni centralizovani sistem vlasti unazađuje celu Srbiju, a lokalima onemogućuje adekvatan razvoj. 

- Vojvodini su potrebne veće ingerencije i poštena raspodela novca koje Vojvođani uplaćuju u centralni budžet Srbije. Kada bi se pokrajini vraćala samo trećina novca koje uplati u centralni budžet, a ne tek svaki peti dinar kao što je sada, Vojvođani bi sami mogli da obezbede sredstva za izgradnju i uređivanje preko potrebne saobraćajne infrastrukture. Zato ćemo se za takvu podelu na ravne časti i zalagati, a Vojvodini ćemo vratiti osmeh na lice - poručio je Bojan Kostreš, predsednik stranke Vojvođani LSV.



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook