Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.

LSV

Tekst telegrama prenosimo u celosti.

Vaša ekselencijo, 

Želeo bih da Vam u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i svoje lično ime, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, poručim da se na današnji dan sećamo svih hrabrih vojnika iz Vaše zemlje koji su učestvovali u ovoj operaciji.

Šestog juna 1944. godine započela je završna borba sa nacističkim zlom i moramo se zauvek sećati hrabrih vojnika koji su životima platili borbu za okončanje najkrvavije epohe u istoriji Evrope. 

Evropa je, uz veliku pomoć sovjetskih i američkih vojnika, pobedila zlo i pokazala da u njoj nema mesta za fašističke ideologije koje donose samo rat i nesreću.

I danas, sa brojnim izazovima, Evropa mora ostati ujedinjena i hrabra u borbi protiv fašizma, imperijalizma, nedemokratskih tendencija i politika koje za svoj osnov imaju ideologiju „krvi i tla“.

Večna slava i hvala svim palim borcima u oslobađanju Evrope!

Bojan Kostreš
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Delegacija LSV - VOJVOĐANI na komemoraciji u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI boravila je danas u Bosni i Hercegovini na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.
Saopštenja | Sreda, 10. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Stajemo u zaštitu Nenada Kulačina

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI osuđuje pretnje koje su upućene novinaru i kolumnisti Nenadu Kulačinu.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook