Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.

LSV

Tekst telegrama prenosimo u celosti.

Vaša ekselencijo, 

Želeo bih da Vam u ime Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i svoje lično ime, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, poručim da se na današnji dan sećamo svih hrabrih vojnika iz Vaše zemlje koji su učestvovali u ovoj operaciji.

Šestog juna 1944. godine započela je završna borba sa nacističkim zlom i moramo se zauvek sećati hrabrih vojnika koji su životima platili borbu za okončanje najkrvavije epohe u istoriji Evrope. 

Evropa je, uz veliku pomoć sovjetskih i američkih vojnika, pobedila zlo i pokazala da u njoj nema mesta za fašističke ideologije koje donose samo rat i nesreću.

I danas, sa brojnim izazovima, Evropa mora ostati ujedinjena i hrabra u borbi protiv fašizma, imperijalizma, nedemokratskih tendencija i politika koje za svoj osnov imaju ideologiju „krvi i tla“.

Večna slava i hvala svim palim borcima u oslobađanju Evrope!

Bojan Kostreš
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook