Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Novi Sad, 4. marta 2024 - Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.

LSV

Demokratizacija i modernizacija zemlje nemoguća je sa Srpskom naprednom strankom, jer je ta politička opcija u potpunosti udaljila Srbiju od njenog evropskog puta i ustanovila politički sistem koji više nalikuje autoritarnim državama kakve su Rusija ili Belorusija.

Članovi Glavnog odbora LSV-Vojvođani usvojili su i dokument „Pravedni izbori – put ka demokratskoj Srbiji“ kojim se traži obezbeđivanje standarda za fer i slobodne izbore putem izmene izbornih propisa, ali i obezbeđivanja uslova za adekvatno sprovođenje propisa.

Ovim dokumentom predviđa se organizacija Srbije u pet izbornih jedinica, vremensko odvajanje lokalnih i pokrajinskih, parlamentarnih i predsedničkih izbora, formiranje komisije za sprovođenje verifikacije biračkih spiskova, kao i neophodnost obaveze da nosilac izborne liste mora biti kandidat na izborima.

LSV-Vojvođani će sa ovim dokumentom upoznati opozicione stranke, kako  bi se zajedničkim snagama došlo do fer izbornih uslova.

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani



Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook