Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Dok je LSV Vojvođana, nema ukidanja AP Vojvodine koje najavljuje Bajatović

Novi Sad, 14. decembar 2023 - Dušan Bajatović je svojom izjavom za Večernje novosti, u finišu kampanje, potvrdio da je cilj koalicije na vlasti i posle 33 godine isti - ukidanje AP Vojvodine. Poručuje Bajatović da „autonomaši neće ponovo podići glavu“ i priznaje time da sakrivanje pokrajinskih izbora iza beogradskih i republičkih ima svoj politički cilj, a to je da koalicija na vlasti, po uzoru na svoje političke očeve Miloševića i Šešelja, želi da ukine AP Vojvodinu.

LSV

Takva retorika vlasti je nedopustiva i zato je važno izaći na izbore u nedelju i svim pristalicama režima, koji Vojvodinu vide kao severnu srpsku pokrajinu, a ne kao istorijsku i kulturnu celinu sa svojim specifičnostima i bogatom tradicijom, dokazati da neće uspeti pokrajinske izbore gurnuti u drugi plan.

- Umesto da vlast primenjuje metode decentralizacije prebacivanjem ingerencija na manje jedinice samouprave po uzoru na uspešne zemlje koje su takvom politikom prosperirale, oni pokušavaju da centralizuju i istorijske strukture sa uhodanom vladom kao što je AP Vojvodina. Niko ne traži otcepljenje Vojvodine od Republike Srbije, jer je ona njen sastavi deo, ali zbog specifičnosti stanovništva, potreba i običaja, nužno je da očuva svoj identitet, vojvođanski način života i da sama donosi određene zakone koji nisu potrebni ostatku države - istakao je Bojan Kostreš, predsednik Vojvođana LSV.

Vojvodini je u Skupštini APV i u Pokrajinskoj vladi potrebna autentična vojvođanska politička opcija, upravo da je štiti od pritisaka koji bi je umesto razvoja nazadovali, te da je sama razvija. Zato je potrebno decentralizovati poreski sistem kako bi se novac koji Vojvođani uplaćuju u budžet republike jednako delio na ravne časti i vratio u Vojvodinu, za njen razvoj i njene potrebe.

Zato je potrebno izaći na izbore i odabrati opciju koja zna probleme Vojvodine, ali zna i kako ih rešiti, a to mogu samo oni koji žive ovde i cene Vojvodinu, za razliku od onih koji žele da je ukinu zajedno sa vojvođanskim identitetom.




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook