Kostreš: Izgraditi regionalne vodovode i rešiti problem pijaće vode u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 19. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Izgraditi regionalne vodovode i rešiti problem pijaće vode u Vojvodini

Novi Sad, 19. oktobar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su informacije o stanju gradskih vodovoda na teritoriji Vojvodine, koje je nedavno objavio Institut za javno zdravlje „Batut“ - poražavajuće.

LSV

Gotovo dve trećine građana Vojvodine pije potpuno ili delimično neispravnu pijaću vodu.

U Batutovom izveštaju stoji da se Vojvodini nalazi najveći broj vodovoda kod kojih je utvrđena fizičko-hemijska neispravnost (osam od ukupno 12 neispravnih), kao i vodovoda sa udruženom neispravnošću (20 od 22). 

U Vojvodini se nalazi čak četrnaest vodovoda u kojima je voda neispravna 100%. Takvu vodu koriste građani  Srbobrana, Čoke, Kanjiže, Ade, Bača, Bačkog Petrovaca, Žablja, Titela, Sente, Kikinde, Novog Bečeja, Žitište, Sečnja i Nove Crnje.

Decenijama se ovaj problem neuspešno rešava, a stav struke je jasan.

Liga socijaldemokrata Vojvodine snažno podržava projekat izgradnje regionalnih vodovoda u Srbiji. Stručnjaci su nedvosmisleni u stavu da je to najbolje rešenje za rešavanje problema pijaće vode.

Strategijom upravljanja vodama Republike Srbije do 2034. godine predviđeni su sledeći regionalni vodovodni sistemi na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodina: Sremski regionalni sistem, Novosadski regionalni sistem, Bački regionalni sistem, Regionalni sistem gornje Tise i Južnobanatski regionalni sistem.

Sistem pet regionalnih vodovoda u Vojvodini prepoznao je i Prostorni plan Republike Srbije od 2021. do 2035. godine.

Ispravna pijaća voda je u interesu svih građana Vojvodine i mora biti iznad svih partijskih i političkih interesa.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook