Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

Novi Sad, 28. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje, a da vlasti prestanu sa koketiranjem sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.

LSV

LSV smatra da, umesto što žmure pred linčom neistomišljenika, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vladajuća Srpska napredna stranka bi morali da čuvaju i omoguće pluralizam ideja i mišljenja. Nasilje protiv onih koji govore istinu o agresiji i zločinima putinovske Rusije protiv Ukrajine je ne samo protivzakonito delovanje, već i zločin prema progresivnoj i evropskoj Srbiji i nadi da ona postane normalna država. 

Pozivamo sve partije, pokrete i pojedince da se jasno opredele prema ovim pretnjama, ali i pretnjama Marku Vidojkoviću, Nenadu Kulačinu, Dinku Gruhonjiću, Snežani Čongradin, Dragoljubu Petroviću, Teofilu Pančiću, Alekseju Kišjuhasu, Nikoli Samardžiću... 

Počinioci ovih pretnji nikada nisu otkriveni. Moramo znati da verbalno nasilje i pretnje uvek mogu eskaliratii. Ćutanje i kukavičluk nisu opcija!

Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 13. 12. 2023. | Komentara: 0

Promene u Vojvodini preduslov su za nužne promene u Srbiji

Vojvođani moraju da obezbede promene u Vojvodini koje će da garantuju stvaranje normalnog društva i normalne Srbije, a za to je potrebno izaći na izbore u nedelju, 17. decembra
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Zaglavljeni autobus je slika Vojvodine koja je stala, na nama je da je pokrenemo

Autobus u kom su se nalazila i deca zaglavljen je na obilaznici kod zatvorenog mosta na Tamišu koji povezuje Orlovat i Tomaševac. Zbog loših uslova na „saobraćajnici“, koja je zapravo poljski put, autobus je ostao ukopan u mestu, kraj „puta“. Među putnicima su i đaci.
Saopštenja | Utorak, 12. 12. 2023. | Komentara: 0

Pravednom raspodelom resursa možemo da rešimo problem zdrave pijaće vode i lekara u selima

Kandidati izborne liste Vojvođani, koja na pokrajinskim izborima nastupa pod rednim brojem 13, u ponedeljak su građanima Kovačice i Zrenjanina predstavili program „Na ravne časti“, te se osvrnuli na konkretne probleme sa kojima se susreću u njihovim mestima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook