Kostreš: Vučić udaljava Srbiju od EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 22. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučić udaljava Srbiju od EU

Novi Sad, 22. avgust 2023 - Poslednjih dana Aleksandar Vučić preko svojih medijskih ispostava ubeđuje građane Srbije da je on žrtva velikih pritisaka. Istina je da od Vučića niko ne traži više nego što se traži od drugih država regiona koje idu ka EU.

LSV

Ukoliko iskreno žele u EU, vlasti Srbije treba da urade ono što i sve naše komšije - da prihvate politiku i vrednosti kontinenta na kojem živimo i usklade svoju spoljnu politiku sa politikom EU.

Vojvođani su prepoznali sve poruke koje je prethodnih dana Aleksandar Vučić poslao domaćoj i međunarodnoj javnosti. Osmehe i sreću sa predsednicima Turske i Uzbekistana, veliko razumevanje sa ljudima koji tvrde da su američki izbori pokradeni zamenio je nadurenim stavom kada je među našim najbližim komšijama - Crnogorcima i Rumunima.

Svet kakav raduje Vučića, od teoretičara zavere do agresivnih autokrata, nije svet kakvom se raduju Vojvođani i kakav zaslužuju svi građani Srbije.

Vojvođani žele budućnost u EU - budućnost slobodnog kretanja, slobode, dobrog života i jakih institucija. Vojvođani su evropska lokomotiva Srbije.

Aleksandar Vučić udaljava Srbiju od EU ali neće uspeti da preokrene tok istorije, kao što nije uspeo svaki put kad je pokušao.

Bojan Kostreš
predsednik LSV-VOJVOĐANISaopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook