Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 22. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, zaštiti Vojvodinu od svog prijatelja Orbana

Novi Sad, 22. mart 2023 - Sve češće zvaničnici Republike Mađarske, počev od premijera Orbana i drugih predstavnika njegovog režima, svojataju AP Vojvodinu, pokazujući nesumnjive teritorijalne pretenzije prema delu teritorije Republike Srbije. 

LSV

Smatram da je to ne samo nedopustivo već i veoma opasno. Svaka promena granica vodi u sukobe, zbog čega pozivam predsednika Republike Srbije i Vladu Srbije da jasno i nedvosmisleno reaguju i spreče ovakvo ponasanje. 

Vojvodina je Ustavom Srbije definisana kao autonomna pokrajina i neodvojivi deo teritorije Republike Srbije. Građanke i građani Vojvodine, bez izuzetka, Srbiju doživljavaju kao svoju zemlju. 

Zbog toga očekujemo jasnu reakciju države. Danas smo svedoci histerije u javnosti u kojoj nacionalisti ne daju „Kosovo i Metohiju“ a niko od njih ne reaguje na pretenzije prema Vojvodini. 

Vojvodina je srce Srbije, a ne Kosovo.

Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook