Krivci da odgovaraju za štetan ugovor sa ATP Vojvodinom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 02. 2013. | Komentara: 0

Krivci da odgovaraju za štetan ugovor sa ATP Vojvodinom

NOVI SAD, 13. februar – Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne da se detaljno i do kraja ispita odgovornost svih koji su na bilo koji način učestvovali ili doprineli štetnom ugovoru sa ATP „Vojvodinom“, bez obzira na bilo čiju stranačku pripadnost.

LSV

Zbog tog ugovora, odlukom Privrednog apelacionog suda Novi Sad treba da plati odštetu u visini od 13 miliona evra, što je novac za koji je moguće izgraditi barem šest škola, 200 kilometara vodovodne ili oko stotinu kilometara kanalizacione mreže.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je 23. januara izjavio da vrlo brzo očekuje rezultate, najpre po pitanju istrage u ATP "Vojvodina". Mi očekujemo da će ti rezultati jasno pokazati ko je odgovoran za svu štetu koju je taj ugovor prouzrokovao i da krivci za to odgovaraju.

Sve i kada bi Novi Sad uspeo da izbegne plaćanje odštete, ne može da spere ljagu koja mu je naneta činjenicom da se sa ovim ugovorom, našao na listi Evropskog parlamenta među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji.

I za tu ljagu neko mora imenom i prezimenom da odgovara.

Tadašnja radikalska gradonačelnica Maja Gojković koja je ugovor potpisala je svakako najodgovornija, ali sigurno nije i jedina koja je odgovorna za ovu štetu iz vremena dok je vodila grad.

Pored nje i njenih tadašnjih stranačkih i koalicionih pomagača, nadležni bi sigurno trebalo da procene da li je prethodni gradonačenik Igor Pavličić imao mogućnosti da taj ugovor raskine i da li je možda svojim nečinjenjem doprineo da šteta ne bude sprečena.

Potpredsednik LSV
Aleksandar JovanovićSaopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.

Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Saopštenja | Utorak, 11. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina nije problem. Ona je rešenje!

Pozivam sve važne činioce našeg društva da najzad prihvate potrebu decentralizacije Srbije i istinu o tome šta je to autonomija Vojvodine. Važno je i zbog neophodne modernizacije našeg državnog sistema, koji bi morao da podrazumeva decentralizaciju, ali i zbog pojma autonomije Vojvodine koji svi centralistički i nacionalistički režimi zloupotrebljavaju decenijama unazad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook