Krivci da odgovaraju za štetan ugovor sa ATP Vojvodinom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 13. 02. 2013. | Komentara: 0

Krivci da odgovaraju za štetan ugovor sa ATP Vojvodinom

NOVI SAD, 13. februar – Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne da se detaljno i do kraja ispita odgovornost svih koji su na bilo koji način učestvovali ili doprineli štetnom ugovoru sa ATP „Vojvodinom“, bez obzira na bilo čiju stranačku pripadnost.

LSV

Zbog tog ugovora, odlukom Privrednog apelacionog suda Novi Sad treba da plati odštetu u visini od 13 miliona evra, što je novac za koji je moguće izgraditi barem šest škola, 200 kilometara vodovodne ili oko stotinu kilometara kanalizacione mreže.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je 23. januara izjavio da vrlo brzo očekuje rezultate, najpre po pitanju istrage u ATP "Vojvodina". Mi očekujemo da će ti rezultati jasno pokazati ko je odgovoran za svu štetu koju je taj ugovor prouzrokovao i da krivci za to odgovaraju.

Sve i kada bi Novi Sad uspeo da izbegne plaćanje odštete, ne može da spere ljagu koja mu je naneta činjenicom da se sa ovim ugovorom, našao na listi Evropskog parlamenta među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji.

I za tu ljagu neko mora imenom i prezimenom da odgovara.

Tadašnja radikalska gradonačelnica Maja Gojković koja je ugovor potpisala je svakako najodgovornija, ali sigurno nije i jedina koja je odgovorna za ovu štetu iz vremena dok je vodila grad.

Pored nje i njenih tadašnjih stranačkih i koalicionih pomagača, nadležni bi sigurno trebalo da procene da li je prethodni gradonačenik Igor Pavličić imao mogućnosti da taj ugovor raskine i da li je možda svojim nečinjenjem doprineo da šteta ne bude sprečena.

Potpredsednik LSV
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook