Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

Novi Sad, 19. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića da, konačno, obavesti javnost o konkretnim merama koje Vlada i njegovo ministarstvo preduzimaju u cilju očuvanja seoskih sredina u našoj državi.

LSV

Ministar Krkobabić već mesecima javno istupa sa snažnim porukama kojima uverava javnost da smo na pragu oprovka sela, i da se očekuje znatno poboljšanje uslova života u selima. Sa druge strane, sem nekakvih priča o obnovi zadrugarstva, te pregršt populističkih stavova i praznih floskula, javnost još nije čula konkretne planove tima koji vodi Krkobabić.

Od svega je najtragičnije to što ministar Milan Krkobabić ne primećuje osnovni uzrok propadanja malih sredina. Za njega problem stroge centralizacije kao i da ne postoji. Reč decentralizacija, očito je, ne postoji u njegovom rečniku.

Nažalost, bez jasne strategije i kvalitetnih izmena političkog sistema Srbije, ne može se očekivati ni poboljšanje stanja na selu. Politika stvaranja mega centra kakav je grad Beograd, mora prestati, a članovi Vlade moraju shvatiti da Srbija nije samo njen glavni grad, nego i svaka opština ili selo.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Nedelja, 22. 04. 2018. | Komentara: 0

Ratni zločinci divljaju u Skupštini, a Zorana Mihajlović ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća potpredsednicu Vlade da je Srbija sa ovakvom vlašću jedina država u Evropi u kojoj osuđeni ratni zločinci sede u parlamentarnim klupama, jedina država u kojoj se opozicioni poslanici u parlamentu izlažu fizičkom linčovanju i nezabeleženom maltretiranju, država čiji ministar odbrane javno huška na regionalne sukobe i bezakonje govoreći da će ulaziti na teritoriju susednih suverenih država kada njemu to padne na pamet itd.
Saopštenja | Nedelja, 22. 04. 2018. | Komentara: 0

Lokalnim samoupravama ne treba milostinja, već decentralizacija

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje članovima Vlade Republike Srbije da iskoriste raspravu o novim rešenjima u Ustavu zemlje i založe se za jačanje lokalnih samouprava. Posebno je bitno da ideju o potrebi osnaživanja opština i gradova shvate u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, te da na taj način, istinski, počnu da zastupaju interese svih krajeva države.
Saopštenja | Subota, 21. 04. 2018. | Komentara: 0

Srbija da ubrza reforme na putu ka Evropskoj uniji

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da aktuelna vlast u Republici Srbiji ne shvata ozbiljno nalaze iz izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pregovora o ulasku u Evropsku uniju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook