Krkobabić ne zna probleme sela i poljoprivrednika

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 25. 03. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić ne zna probleme sela i poljoprivrednika

Novi Sad, 25. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine iznenađena je idejom organizatora Sajma zemljoradničkih zadruga da se ova manifestacija ne održi u nekom od vojvođanskih sela.

LSV

Još više smo iznenađeni velikim optimizmom o oporavku sela koji širi ministar za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić.

Ministar Krkobabić je na otvaranju ove manifestacije uputio snažne reči hvale projektima za razvoj sela koje vodi ministarstvo na čijem je čelu on.

Umesto fotografisanja u sportskoj dvorani, ministar Krkobabić mogao je posetiti neko od polupraznih sela u Vojvodini i da postavi pitanje meštanima šta misle o ukidanju ambulanti, apoteka, škola ili vrtića.

U toku posete nekom od sela mogao je lično da se uveri u stanje putne mreže i atarskih puteva, te da proveri nivo opremljenosti protivgradnih stanica, koje su veoma važan segment u životima poljoprivrednika.

Nažalost, marketing i priča o „procvatu“ zadrugarstva uvek su bolje od realnog sagledavanja problema.

Liga socijaldemokrata Vojvodine, na kraju, pita ministra Krkobabića da li je i on glasao za nedavnu odluku Vlade Srbije da se gradu Beogradu iz sredstava tekuće budžetske rezerve isplati devedeset miliona dinara. Nije li bilo logičnije ta sredstva uputiti u neko od sela koje umire?


Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jan Gages




Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook