Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 07. 07. 2019. | Komentara: 0

Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

Novi Sad, 07. juli 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine u više navrata kritikovala je neozbiljan odnos prema problemima sela koji pokazuje ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

LSV

Ministar Krkobabić se već mesecima zalaže za preporod sela, a da nismo čuli niti jednu jedinu konkretnu meru za rešavanje nagomilanih problema.

Pričati o "preporodu" SELA samo kroz prizmu zadrugarstva je veoma neozbiljno. Još su neozbiljnije posete retkim uspešnim zemljoradničkim zadrugama sa brojnim televizijskim kamerama.

U tim posetama dominira demagogija kojoj je ministar Krkobabić veoma vičan. Nažalost, ovakav pristup problemu sela ne može dati razultate.

Izostanak novih sistemskih rešenja i istinske decentralizacije, značiće još brže propadanje seoskih sredina. LSV insistira na donošenju novog i modernog Ustava Srbije kao i novog zakona o lokalnoj samoupravi.

Pozicija sela u ustavno-pravnom sistemu Srbije mora biti jasnija i kvalitetnija. Bojimo se da je koncepcija Vlade Srbije drugačija i da se problemi neće rešavati. Baš zato je je Krkobavićeva vizija sela, koju je pretočio u krilaticu:" Jedno selo, jedna zadruga i ljudi ostaju" nerealna.

Mnogo izvesnije je da će nam se dogoditi scenario JEDNO SELO, JEDAN ČOVEK.

Jovan Aksentijević
potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 18. 04. 2017. | Komentara: 0

Vreme ističe, sprečiti prodaju zemlje strancima!

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da se sazove sednica na kojoj bi se obavila rasprava kako bi javnosti bila jasno predočena sva planirana rešenja, te usvojen Predlog zakona o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i bila onemogućena prodaja zemlje strancima.
Saopštenja | Subota, 15. 04. 2017. | Komentara: 0

Decentralizacija je generator razvoja

Liga socijaldemorkata Vojvodine slaže se sa izjavom ministarke državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Ane Brnabić da su lokalne samouprave generator razvoja države. Nažalost, praksa u našoj državi ukazuje na konstantno sprečavanje tog razvoja. Proces sveopšte centralizacije sveo je gradove i opštine na prazne ljušture sa veoma malo ingerencija i nestabilnim finansiranjem.
Saopštenja | Nedelja, 09. 04. 2017. | Komentara: 0

Za bolje funkcionisanje protivgradne zaštite

Liga socijaldemorkata Vojvodine podseća da 15.aprila počinje sezona protivgradne odbrane.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook