LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 08. 2019. | Komentara: 0

LSV će učestvovati na predstojećem sastanku vlasti i opozicije

Novi Sad, 16. avgust 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvovaće na predstojećem sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata posvećenom medijima. Kao što smo i ranije isticali, ova vrsta razgovora je dragocena, ali je bitno da se on održava u institucijama sistema.

LSV

Narodna Skupština Republike Srbije je mesto razgovora vlasti i opozicije. Nažalost, Srbija nije društvo dijaloga i ta činjenica je ozbiljna prepreka u modernizaciji našeg društva.

Razgovori o izbornim uslovima su veoma bitni i očekujemo maksimalnu odgovornost svih aktera na političkoj sceni. Očekujemo da se na predstojećem sastanku otvori kvalitetna rasprava o slobodi informisanja i izražavanja u Srbiji. Građani imaju pravo na potpuno i objektivno informisanje. Bez toga, nemoguće je govoriti o zdravim temeljima izbornog sistema u našoj zemlji.

Borba za slobodne i nezavisne medije traje već decenijama. Ni aktuelna, ni prethodne vlasti nisu pokazale spremnost da učine pozitivne iskorake u pravcu jačanja medijskih sloboda. Takva politika mora prestati!

LSV će dati svoj doprinos naporima za poboljšanje stanja u ovoj oblasti, a to isto očekujemo i od drugih aktera.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Nedelja, 12. 03. 2017. | Komentara: 0

Predati potpisi podrške

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine predali su večeras Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) potpise podrške za kandidaturu Nenada Čanka za predsednika Srbije.
Saopštenja | Nedelja, 12. 03. 2017. | Komentara: 0

Otkriti političke nalogodavce Đinđićevog ubistva

Pre četrnaest godina ubijen je Zoran Đinđić. Moj prijatelj i saborac. Čovek, koji je položio život na oltar evropske Srbije. Danas, četrnaest godina kasnije, i dalje ne znamo ko su bili politički nalogodavci njegovog ubistva.
Saopštenja | Subota, 11. 03. 2017. | Komentara: 0

Ispoštovati Odluku o korišćenju simbola Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, Institutu za onkologiju Vojvodine, te Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici zašto je sa sa zgrada ovih zdravstvenih ustanova uklonjena zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook