LSV će uputiti zahtev za prijem u članstvo EFA

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 26. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV će uputiti zahtev za prijem u članstvo EFA

Novi Sad, 26. oktobar 2018 - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je na sinoćnoj sednici odlučio da nakon nekoliko godina provedenih u statusu posmatrača, Liga socijaldemokrata Vojvodine uputi zahtev za prijem u članstvo European free alliance (EFA),evropskoj organizaciji stranaka koje se zalažu za afirmaciju politike regionalizma i decentralizacije.

LSV

Nakon Kongresa održanog 6.oktobra, kada su izabrani predsednik, predsedništvo i članovi stalnog sastava Glavnog odbora, sinoć je završeno konstituisanje organa Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Glavni odbor je za generalnog sekretara izabrao Bojana Kostreša, za potpredsednike Branislava Bogaroškog, Dejana Čapoa i Roberta Kolara, a za predsednika Izvršnog odbora Sašu Šućurovića.

Izabrani su predsednici Stručnih saveta, kao i članovi i članice Političkog saveta,  a na njegovo čelo je ponovo izabran Dušan Jakovljev,

Pre sednice Glavnog odbora stranke za portparola imenovan je Aleksandar Marton, a za sekretara Sekretarijata za Međunarodne odnose Aleksandar Jovanović.

LSV je na ovaj način privela kraju konstituisanje stranačkih organa posle XII kongresa.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook