LSV osuđuje napade na profesora Sinanija i rektorku Popović

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje napade na profesora Sinanija i rektorku Popović

Novi Sad, 02. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napade na profesora Danijela Sinanija i rektorku Univerziteta u Beogradu Ivanku Popović.

LSV

Prethodnih dana su na pojedinim televizijskim kanalima sa nacionalnom frekvencijom Sinanija i Popovićevoj upućene brojne uvrede. Posebno je opasno što se građani Srbije etiketiraju zbog „sumnjivog“ prezimena i „pogrešne“ nacionalne pripadnosti.

LSV zahteva hitnu reakciju tužilaštva i sprečavanje daljeg kršenja Ustava i zakona Republike Srbije.

Ćutanje državnih organa značilo bi odobravanje širenja mržnje i netrpeljivosti.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Utorak, 25. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbiji treba potpuno nova škola, reformisana i moderna!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da izbor Slavice Đukić Dejanović na poziciju ministarke prosvete neće doneti ništa dobro, novo ili značajno za obrazovni sistem naše zemlje. To je samo popunjavanje upražnjenog ministarskog mesta.
Saopštenja | Ponedeljak, 24. 07. 2023. | Komentara: 0

Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

U ovim trenucima nesagledivih posledica prirodne katastrofe koja je pogodila našu pokrajinu, čije su posledice dovele do znatnog urušavanja već oronule vojvođanske infrastrukture, moramo se suočiti i sa gorućom činjenicom da su nam posledice ovog nevremena samo ogolile sada već višedecenijski problem - dugotrajno zanemarivanje Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 07. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Trideset tri godine Vojvodina je naš način života i ne damo da nam ga oduzmu

– Obeležavanje trideset treće godišnjice od osnivanja političke partije u Vojvodini i Srbiji uopšte nije zanemariv jubilej, s obzirom na to u kakvim okolnostima postojimo i radimo. U ovom periodu promenili smo četiri države, a nadam se da idemo ka petoj - Evropskoj uniji. U našoj istoriji bilo je uspona i padova. Lepih i manje lepih trenutaka ali kroz sve ove godine jedno je sigurno - mi smo stranka koja se zalaže za jaku, stabilnu i dostojanstvenu Vojvodinu – rekao je Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook