LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.

Tim povodom predstavnici LSV su se danas u Novom Sadu sastali sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd 2011.

LSV smatra da državni organi moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da ne dozvole okupljanje ekstremista u Beogradu, i novu erupciju nasilja, mržnje i rušenja i da zaštite učesnike Parade ponosa.

Policija bi morala sprečiti i dolazak nasilnika iz drugih gradova u Beograd, kao što je pre samo nekoliko meseci efikasno sprečila poljoprivrednike iz Vojvodine da dođu pred Vladu Srbije i zatraže svoja prava.

S obzirom na prizore rušenja Beograda i na desetine povređenih na prošlogodišnjoj Paradi ponosa, niko ne sme imati sumnje u to kakve su namere huligana. Oni žele samo da ruše, tuku i maltretiraju i u tome moraju biti sprečeni.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 23. 09. 2016. | Komentara: 0

Bivša ministarka da odgovara za štetu poljoprivrednicima

NOVI SAD, 23. septembar - Činjenica da je Evropska unija odbila zahtev za akreditaciju Srbije za korišćenje novca iz IPARD fondova, zbog čega 175 miliona evra ostaje nedostupno za ovdašnje poljoprivrednike, mlekare, proizvođače mesa, povrća i voća, pored velike štete domaćoj poljoprivredi nanela je i veliku sramotu Republici Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 09. 2016. | Komentara: 0

Četvrt veka od prvih demonstracija LSV

NOVI SAD, 22. septembar - Pre 25 godina, od 18 do 23. septembra 1991. godine, Liga socijaldemokrata Vojvodine je održala prve antiratne demonstracije ispred Skupštine AP Vojvodine, sa šetnjom do Komande garnizona, nakon čega su privedeni Nenad Čanak i Vladimir Kranjčević.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 09. 2016. | Komentara: 0

Svi akteri na političkoj sceni da pokažu odgovornost

Mnogo toga se dogodilo i mnogo toga je rečeno u poslednje vreme, što je usložilo odnose na području bivše Jugoslavije, uključujući odnose između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook