LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.

Tim povodom predstavnici LSV su se danas u Novom Sadu sastali sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd 2011.

LSV smatra da državni organi moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da ne dozvole okupljanje ekstremista u Beogradu, i novu erupciju nasilja, mržnje i rušenja i da zaštite učesnike Parade ponosa.

Policija bi morala sprečiti i dolazak nasilnika iz drugih gradova u Beograd, kao što je pre samo nekoliko meseci efikasno sprečila poljoprivrednike iz Vojvodine da dođu pred Vladu Srbije i zatraže svoja prava.

S obzirom na prizore rušenja Beograda i na desetine povređenih na prošlogodišnjoj Paradi ponosa, niko ne sme imati sumnje u to kakve su namere huligana. Oni žele samo da ruše, tuku i maltretiraju i u tome moraju biti sprečeni.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook