LSV pozdravlja nastavak evropskog puta Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV pozdravlja nastavak evropskog puta Srbije

NOVI SAD, 19. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja napor koji je pokazao tim predvođen Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem  u nastavku dijaloga sa Prištinom, a samim tim i nastavku evropskog puta Srbije.

LSV

Upravo na tu snagu pozivao je Nenad Čanak pišući 5. aprila državnom rukovodstvu i apelujući da, pošto su preuzeli odgovornost, postupe hrabro, mudro i u interesu svih građana te da se odluče za nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Kao i tada, ukazujemo da je ovo pitanje koje će ne samo odrediti sudbinu građana Kosova, nego i svih građana Republike Srbije, ali i na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavom regionu.

Sada je, sve izvesnije, to put u dobru budućnost među prijateljima.

Članstvo u EU briše granice i može relaksirati mnoga pitanja koja se danas čine tvrdim i nerešivim, pa tako i omogućiti da Srbija bolje pomaže građane za čiju je budućnost bila zabrinuta.

I u pismu državnom rukovodstvu, i prilikom kasnijeg susreta sa premijerom Ivicom Dačićem i potpredsednicom vlade Suzanom Grubješić, predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine su jasno poručili da uprkos političkim razlikama, ukoliko se državni vrh odluči za nastavak evropskog puta, po tom pitanju može računati na podršku LSV.

To ponavljamo i danas.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook