LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 01. 2021. | Komentara: 0

LSV poziva vlast i samoproklamovanu pravu opoziciju da osude policijsku brutalnost u Rusiji

Novi Sad, 24. januar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast i „pravu“ opoziciju u Srbiji da zajedno osude jučerašnju policijsku represiju nad demonstrantima u mnogim gradovima Ruske Federacije.

LSV

Stotine hiljada demonstranata u Moskvi i drugim gradovima okupilo se juče da bi zatražili puštanje na slobodu opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je uhapšen po povratku iz Nemačke, gde se lečio od atentata nervnim agensom „Novičok“. Ruske policijske snage brutalno su napale demonstrante. Uhapšeno je gotovo 4.000 demonstranata, a stotine građana je brutalno prebijeno.

LSV se nada da se i vlast i samoproklamovana „prava“ opozicija u Srbiji zalažu za poštovanje demokratskih i civilizacijskih tekovina i da će svojim apelom vlastima u Moskvi pomoći u prevazilaženju sadašnje situacije u Rusiji i sprečavanju daljih represivnih mera.  

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

Pre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook