LSV protiv mešanja sporta i politike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 29. 07. 2014. | Komentara: 0

LSV protiv mešanja sporta i politike

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je danas nameru nižerazrednog fudbalskog kluba Novi Sad da igra prijateljsku utakmicu s reprezentacijom samoproglašene Narodne Republike Lugansk i zatražila od nadležnih da se oglase tim povodom, jer se na taj način dovodi u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine. LSV je u saopštenju za javnost naveo da takav poziv fudbalskog kuba Novi Sad predstavlja veoma grubo mešanje politike u sport, s obzirom da jasno prejudicira državni status te samoproklamovane "republike" u Ukrajini.

- Takvi potezi mogu veoma lako omesti Srbiju na putu integracija ka Evropskoj uniji i unose zbunjenost u odnos Srbije prema teritorijalnom integritetu Ukrajine. Tražimo od nadležnih organa da se oglase tim povodom - navodi se u saopštenju za javnost LSV-a. Podsetimo, predstavnici samoproglašene Narodne Republike Lugansk saopštili su da će se "veoma rado" odazvati na poziv fudbalskog kluba Novi Sad, preneo je portal Novorosija (www.novorussia.su).

(BILSV, 29. 07. 2014)

 




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook