LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

BELA CRKVA - Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.

LSV

- Kako bi sve bilo jasno, LSV nije nikom uzela mandat zato što se odbornica Ninić Milenković za parlament kandidovala kao predstavnica građanske opcije. Na ovaj način se odbornička grupa LSV se sa 3 povećala na 4 odbornika. A sam čin je dokaz da je u ovom delu počelo udruživanje ljudi koji misle slobodno i svojom glavom želeći bolje za lokalnu samoupravu, ali i da se unapredi rad lokalnog parlamenta. Ovo ukrupnjavanje još pokazuje i da je LSV prepoznata kao snaga koja jedino nešto može da promeni u opštini Bela Crkva i koja može da parira predsedniku Skupštine opštine Marijanu Aleksiću i njegovoj samovolji - istakla je Ristić dodajući da će se ukrupnjavanje koje je počelo prepoznati na sledećim lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima.

(SzILSV, 18.07.2019)



Saopštenja | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Roditeljima je potrebna hitna i sistemska podrška države

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministarku bez portfelja zaduženu za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavicu Đukić Dejanović, da ne dozvoli ukidanje povrata PDV-a na opremu za bebe od 1. januara i da hitno obezbedi sistemsku podršku roditeljima.
Saopštenja | Sreda, 14. 12. 2016. | Komentara: 0

Nećemo dozvoliti da od Srbije prave Siriju

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje javnu podršku terorističkim akcijama u regionu koju je iskazao šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov. Posle agresije na suverene države i prve susede, Gruziju i Ukrajinu, kao i nakon organizovanja terorističkih grupa za rat u Donjecku i Lugansku, režim u Rusiji je rešio da organizuje slične aktivnosti i u našem regionu, pre svega u Crnoj Gori.
Saopštenja | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Vratiti Vojvodini nadležnost nad naukom

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja otvaranje poglavlja 5 o javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanju u pregovorima sa Evropskom unijom. To je još jedan korak na evropskom putu i to su dobre vesti koje ne treba da pomuti blokada otvaranja poglavlja 26, posvećenog obrazovanju, kulturi, informisanju, sportu i omladini, od strane Republike Hrvatske.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook