LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Novi Sad, 10. mart 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.

LSV

Smatramo da je građanima Srbije uskraćeno pravo na slobodne, demokratske i fer izbore, i ako Srbija želi da postane moderna, evropska država, mora da obezbedi sve preduslove za pošten i demokratski izborni proces.

Podsećemo da su nedavno članovi Glavnog odbora LSV – VOJVOĐANI usvojili dokument „Pravedni izbori – put ka demokratskoj Srbiji“ kojim se traži obezbeđivanje standarda za fer i slobodne izbore putem izmene izbornih propisa, ali i obezbeđivanja uslova za adekvatno sprovođenje propisa.

Ovaj dokumet ćemo u toku naredne nedelje poslati svim demokratskim opozicionim strankama, inicijativi ProGlas, kao i organizacijama koje se bave analizom izbornog procesa u našoj zemlji.

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI



Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook