LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Novi Sad, 15. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.

LSV

Podsećamo da je, po donedavno važećem Zakonu, deo sredstava ostajao i na pokrajinskom i na lokalnom nivou.

Ovim izmenama, na primer, grad Novi Sad će ostati bez najmanje 100 miliona dinara mesečno.

Aktuealna centralistička vlast oduzima, praktično, sve ingerencije Autonomnoj Pokrajini Vojvodini i lokalnim samoupravama.

Od nižih nivoa vlasti ostaju samo prazne ljušture koje ničemu ne služe, a ministri i činovnici vlade u Beogradu postaju svemoćni čudotvorci koji će rešiti sve probleme.

Od aktuelne vlasti i ovog saziva skupštine je nemoguće očekivati bilo šta u pravcu decentralizacije, ali naredni saziv obavezno mora raditi na osnaživanju ingerencija Vojvodine, gradova i opština.

Slavica Kurtinović
Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani




Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook