LSV-Vojvođani: Tužno je što patrijarhu Porfiriju smetaju prava žena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 28. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Tužno je što patrijarhu Porfiriju smetaju prava žena

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da prestane da relativizuje ženska prava i počne da koristi svoj autoritet u cilju stvaranja boljeg društva u kojem ne postoji nasilje.

Novi Sad, 28. jun 2023 - Nažalost, umesto da patrijarh povede društveni dijalog na temu femicida i činjenice da je samo u prvih 20 meseci ove godine u porodičnom nasilju u Srbiji ubijeno 18 žena, on je poveo „rat“ protiv Zakona o rodnoj ravnopravnosti u kom mu smeta rodno senzitivan jezik.

LSV

Tužno je što se žene u Srbiji, u trećoj deceniji XXI veka, suočavaju sa napadima na njihova osnovna prava.

Još je tužnije što ti napadi dolaze i od strane patrijarha Porfirija, kojeg su mnogi smatrali za vesnika pozitivnih promena u SPC.

Promena u SPC očito nema.

Promena u društvu mora biti, a pozicija žena u njemu mora biti u skladu sa modernim vremenom u kom živimo.

Žene su pobeđivale kad god su se borile za svoja prava, zato što su osnovna ljudska prava jača od svake zabrane i diskriminacije i nešto što je temelj modernog i demokratskog sveta.

Pobediće i u ovoj borbi u Srbiji, sa patrijarhom na svojoj strani ili bez!

Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI




Saopštenja | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

Sastanak LSV sa šefom delegacije EU u Srbiji

NOVI SAD, 25. novembar - Predstavnici najvišeg rukovodstva Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom, potpredsednikom Aleksandrom Jovanovićem i članom Predsedništva Aleksandrom Kravićem, dočekli su danas u sedištu LSV  šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta i njegove saradnike.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 11. 2013. | Komentara: 0

LSV ne prekraja prošlost

NOVI SAD, 25. novembar - Činjenica je da je pre 95 godina, 25. novembra 1918. na Velikoj narodnoj skupštini došlo je do prisajedinjenja Vojvodine (Banata, Bačke i Baranje) Kraljevini Srbiji.
Saopštenja | Petak, 22. 11. 2013. | Komentara: 0

Koga i čije interese zastupa v.d. direktora EPS-a?

NOVI SAD, 22. novembar - Koga i čije interese zastupa v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović ponovo insistirajući na formiranju jednog Operatora distributivnog sistema, svega dva dana nakon što je taj predlog povučen sa sednice Upravnog odbora EPS?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook