LSV-VOJVOĐANI: Vučić, Brnabić i Dačić sramno ćute na čin postavljanja biste Mikloša Hortija u zgradi mađarskog parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Vučić, Brnabić i Dačić sramno ćute na čin postavljanja biste Mikloša Hortija u zgradi mađarskog parlamenta

Novi Sad, 8. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI pita predsednika republike Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i ministra inostranih poslova Ivicu Dačića da li je uklonjena bista ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je pre godinu dana postavljana u zgradi mađarskog parlamenta.

LSV

LSV-VOJVOĐANI su u više navrata zahtevali reakciju državnih organa Srbije, jer je čin rehabilitacije ratnog zločinca Hortija sramotan i ponižavajuć.

Da podsetimo da su ozloglašene Hortijeve trupe odgovorne za smrt gotovo 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine. Već prilikom ulaska mađarske okupacione vojske u Bačku u aprilu 1941. godine ubijeno je oko 3.500 civila, zatim je usledila zloglasna Racija u kojoj je ubijeno blizu 4.000 civila, a stanovništvo je u celini bilo izloženo zatvaranju u logore, proterivanju, zlostavljanju i mučenju.

Država Srbija je ćutala na naše zahteve, a mađarski premijer je umesto kritike iz Beograda, dobio najviši orden.

Ovakvo ponašanje najviših državnih organa Srbije je sramotno!

LSV-VOJVOĐANI ponovo zahteva da se bista ratnog zločinca Hortija ukloni iz zgrade mađarskog parlamenta i da tako, najzad, prestane sramotno gaženje žrtava fašističkih zločina.


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine-VojvođaniSaopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook