LSV-VOJVOĐANI: Vučić, Brnabić i Dačić sramno ćute na čin postavljanja biste Mikloša Hortija u zgradi mađarskog parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Vučić, Brnabić i Dačić sramno ćute na čin postavljanja biste Mikloša Hortija u zgradi mađarskog parlamenta

Novi Sad, 8. septembar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI pita predsednika republike Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i ministra inostranih poslova Ivicu Dačića da li je uklonjena bista ratnog zločinca Mikloša Hortija, koja je pre godinu dana postavljana u zgradi mađarskog parlamenta.

LSV

LSV-VOJVOĐANI su u više navrata zahtevali reakciju državnih organa Srbije, jer je čin rehabilitacije ratnog zločinca Hortija sramotan i ponižavajuć.

Da podsetimo da su ozloglašene Hortijeve trupe odgovorne za smrt gotovo 20.000 ljudi na teritoriji Vojvodine. Već prilikom ulaska mađarske okupacione vojske u Bačku u aprilu 1941. godine ubijeno je oko 3.500 civila, zatim je usledila zloglasna Racija u kojoj je ubijeno blizu 4.000 civila, a stanovništvo je u celini bilo izloženo zatvaranju u logore, proterivanju, zlostavljanju i mučenju.

Država Srbija je ćutala na naše zahteve, a mađarski premijer je umesto kritike iz Beograda, dobio najviši orden.

Ovakvo ponašanje najviših državnih organa Srbije je sramotno!

LSV-VOJVOĐANI ponovo zahteva da se bista ratnog zločinca Hortija ukloni iz zgrade mađarskog parlamenta i da tako, najzad, prestane sramotno gaženje žrtava fašističkih zločina.


Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani



Saopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Saopštenja | Nedelja, 29. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vesić ne radi svoj posao. Premijerka Brnabić da obezbedi sigurnost na železničkim prugama

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od premijerke Ane Brnabić da Vlada Srbije pod hitno započne sanaciju železničkih pruga na kojima se u poslednje vreme dešavaju iskliznuća vagona-cisterni sa opadnim otpadom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook