LSV: Balint Pastor da se pokloni žrtvama Novosadske racije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 04. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Balint Pastor da se pokloni žrtvama Novosadske racije

Novi Sad, 04. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Balinta Pastora, jednog od lidera Saveza vojvođanskih Mađara, da se pokloni stradalima u Novosadskoj raciji i prestane da izjednačava žrtve i zločince.

LSV

Gospodin Pastor bi morao da zna da je fašistička okupacija Novog Sada i Bačke u toku Drugog svetskog rata za posledicu imala smrt 20.000 naših sugrađana.

Hortijevi fašisti ubijali su građane Novog Sada i Šajkaške, samo zbog pogrešnog imena i prezimena, hrama u kojem se mole Bogu ili političkog stava.

Balint Pastor je postao pobornik istorijskog revizionizma koji, nažalost, sve više dominira na našim prostorima. On je zagovornik nekakve teze o „pomirenju Srba i Mađara“. Srbi i Mađari se nikada nisu ni svađali, a sukob postoji samo na relaciji zločinac-žrtva. Tu pomirenja nikada ne može i neće biti.

Gospodin Pastor mora da shvati da neće biti spomenika ljudima koji su ubijali Novosađane i građane drugih delova Bačke.

Toj sramoti u Novom Sadu nema mesta!

Umesto što širi opasan istorijski revizionizam i brani neodbranjivo, Balint Pastor bi morao da uzme olovku i papir i napiše zahtev čelnicima Mađarske da se spere još jedna velika bruka sa imena ove države.

Da se ukloni bista ratnog zločinaca Mikloša Hortija iz zgrade mađarskog parlamenta!

Marko Lutkić 
član Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 23. 01. 2013. | Komentara: 0

Sud vratio mandat Tiboru Vašu

NOVI SAD – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš, kome je na poslednjem zasedanju oduzet odbornički mandat, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da je Upravni sud odlučio da je zrenjaninska Skupština nezakonito postupila.
Saopštenja | Ponedeljak, 21. 01. 2013. | Komentara: 0

Nadležni državni organi da reaguju zbog šaranja znakova na rusinskom jeziku

NOVI SAD, 21. janura - Nepoznati počinioci išarali su sprejom višejezične saobraćajne znake sa nazivom naseljenog mesta na ulazu i na izlazu iz naselja Bikić Do u opštini Šid, u noći između subote i nedelje.
Saopštenja | Nedelja, 20. 01. 2013. | Komentara: 0

LSV traži što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji

NOVI SAD, 20. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine će zatražiti što širu podršku u inicijativi za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatog kao Zakon o lustraciji) na još deset godina i momentalnom početku njegove primene.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook