Široka podrška za promenu Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 04. 2013. | Komentara: 0

Široka podrška za promenu Ustava

NOVI SAD , 6. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja najavu predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslava Vasina da će se zalagati za „širi okvir autonomije Vojvodine, ali bez obeležja državnosti“.

LSV

Ovakav stav se podudara sa stavovima Lige socijaldemokrata Vojvodine, s obzirom da se ni mi ne zalažemo za oblike državnosti jer bi to podrazumevalo da AP Vojvodina ima svoju vojsku i valutu.  

Poznato je da se mi godinama borimo za široku autonomiju Vojvodine.

Zato smo i pozvali građane AP Vojvodine da ne glasaju za Koštuničin Ustav, u startu ukazujući da će omogućiti da se Vojvodini učini puno toga lošeg i da je odredba o „7 odsto budžeta“ prevara.

Građani su nas tada i poslušali i Ustav u Vojvodini nije prošao.

Ipak, podršku je dobio u drugim krajevima i zato ga poštujemo iako svo vreme zagovaramo njegovu promenu.

Nije novost da se mnogi koji su učestvovali u pisanju i usvajanju ovog Ustava, danas na sav glas zalažu za njegovu promenu. Ipak, ovakva najava je veliki napredak kada se uzme u obzir uticaj koji su funkcioneri DS u Vojvodini imali kreiranje postojećeg Ustava i pozivanju građana 2006. godine da ga podrže na referendumu.

Radost je tim veća, jer budi nadu da ćemo u borbi za punu autonomiju Vojvodine možda dobiti saveznika na kojeg smo godinama čekali.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe StojšićSaopštenja | Petak, 19. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: LSV - VOJVOĐANI podržavaju opravdane zahteve poljoprivrednika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava svoju duboku solidarnost sa poljoprivrednicima koji su se našli u teškoj situaciji zbog neispunjenih obećanja i loše projekcije budžeta za poljoprivredu u protekloj godini.
Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Delegacija LSV - VOJVOĐANI na komemoraciji u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI boravila je danas u Bosni i Hercegovini na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook