LSV: Evropska unija nema alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 25. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Evropska unija nema alternativu

Novi Sad, 25. novembar 2020 - Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije. 

LSV

Evropska unija je sistem vrednosti, pravila i odnosa za koju se građani Srbije moraju boriti, a državne institucije na tome moraju neprestano raditi. Ne smemo dozvoliti da se svaki put, kada evropski zvaničnici daju izjavu koja se ne sviđa pojedinim političarima u Srbiji, odmah pravi antievropska histerija i poziva se na bojkot Evropske unije. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pre održavanja parlamentarnih izbora upozoravala da je bojkot izbora pogrešan put i da će EU, ostali zapadni partneri i drugi partneri u svetu, priznati izborne rezultate. Bojkotaške političke partije su Vučiću dale svevlast, sa jedne strane, i legitimitet da vlada sa tolikom većinom, sa druge. Za članstvo u Evropskoj uniji, kao i za izborne uslove, moramo se boriti, a jedini način da pobedimo Vučićev režim je taj da ga pobedimo na izborima.

Zbog toga Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve političke organizacije da se snažnije i aktivnije, institucionalnim i demokratskim sredstvima, bore za bolje društvo i evropske integracije Srbije.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Nedelja, 08. 10. 2023. | Komentara: 0

VOJVOĐANI-LSV: Duplo jeftiniji dizel i modernija mehanizacija, rešenje koje će sprečiti paljenje žetvenih ostataka na njivama

VOJVOĐANI-Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Ministarstva poljoprivrede i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da pod hitno krenu sa aktivnostima koje za cilj moraju imati poboljšanje statusa poljoprivrednika u Srbiji i Vojvodini.
Saopštenja | Sreda, 27. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vlast pod hitno da saopšti ko stoji iza terorističkog napada u selu Banjska

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani osuđuje teroristički napad koji se dogodio u selu Banjska na Kosovu i poziva državne organe da u najhitnijem mogućem roku javnost upoznaju sa svim detaljima ovog zločinačkog čina.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook