LSV: Hoće li Salapura kaznu zbog neisticanja zastave Vojvodine platiti novcem svh građana Zrenjanina?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 10. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Hoće li Salapura kaznu zbog neisticanja zastave Vojvodine platiti novcem svh građana Zrenjanina?

Zrenjanin, 10. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri zašto je ponovo uklonjena zastava Autonomne Pokrajine Vojvodine sa zgrade Skupštine grada Zrenjanina.

LSV

Pitamo gradonačelnika Salapuru da li je svestan svoje odgovornosti i da li svesno krši Ustav Republike Srbije, koji u svom 183. članu kaže da AP Vojvodine ima svoje simbole.

Na osnovu tog člana Ustava Srbije doneta je Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine. Ona u svom četvrtom članu jasno kaže da se zastava i tradicionalna zastava AP Vojvodine, uporedo sa zastavom Republike Srbije, ističu na zgradama Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade, zgradama organa lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine i zgradama pokrajinskih organa i službi koje osniva AP Vojvodina.

Sasvim je jasno da je neisticanje zastave i tradicionalne zastave AP Vojvodine kršenje pokrajinske skupštinske odluke, i za to delo su predviđene i prekršajne sankcije. U članu trinaest ove skupštinske odluke, predviđena je kazna od 100.000 dinara za pravno lice koje prekrši njene odredbe o načinu isticanja.

Hoće li gradonačelnik Salapura iz svog džepa platiti kaznu, ako bude izrečena, ili će se poslužiti sredstvima svih građana Zrenjanina?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook