LSV: Kadrovi SNS i SPS zaduženi za obrazovanje ne komuniciraju, a posledice trpe đaci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 12. 04. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kadrovi SNS i SPS zaduženi za obrazovanje ne komuniciraju, a posledice trpe đaci

Novi Sad, 12. april 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa čuđenjem posmatra nekompetentnost najodgovornijih u obrazovnom sistemu Srbije.

LSV

Umesto da jedan od najbitnijih segmenata svakog društva bude poveren odgovornim i stručnim osobama, on je gurnut u ruke partijskim kadrovima SNS i SPS.

Poslednji u nizu primera njihove nestručnosti je zbrka vezana za podelu besplatnih udžbenika đacima u Beogradu.

Ove godine će neki đaci dobiti po dva kompleta udžbenika, jer Ministarstvo prosvete i Gradski sekretarijat za obrazovanje nisu uspeli da se dogovore ko će socijalno ugroženima na teritoriji Beograda obezbediti udžbenike. 

Deluje neverovatno. Još je neverovatnije to što su zgrade Ministarstva prosvete i Gradskog sekretarijata za obrazovanje Beograda, jedna od druge, udaljene manje od 1.000 metara ili 15 minuta laganog hoda.

Ovaj podatak može ukazivati i na mogućnost da ministar prosvete, inače visoki funkcioner SPS, i beogradski sekretar za obrazovanje, kadar SNS, ne razgovaraju.

Ovaj muk je samo još jedan jasan prikaz naopake i loše vlasti, ili je, možda, u pitanju sukob različitih političkih struja oko izdavača udžbenika i njihove pozicije na tržištu.

I na kraju. Opet se govori samo o gradu Beogradu. Nije li logično da besplatni udžbenici budu deljeni i u ostalim mestima u Srbiji? Zašto dete u Čoki ili Arilju ne bi dobilo besplatne udžbenike?
Ili nam to vlast poručuje da života ima samo u Beogradu?

Gospodo iz Vlade, bilo da ste naprednjaci ili socijalisti, pogledajte mapu Srbije, stavite prst na čelo i razmislite da li u Srbiji postoji samo jedan grad.

Kada shvatite da ne postoji, možda nešto konkretno i uradite za ostatak Srbije. 
U međuvremenu, zahtevamo od Ministarstva prosvete da nabavi besplatne udžbenike za sve učenike u Srbiji, jer novca, kako kaže Vlada, ima, a nažalost i učenika je sve manje. 

Predlažemo i Gradskom sekretarijatu, koji svakako nema ingerencije da se meša u obrazovni sistem i metodologije, da odustane od ovog biznisa i preusmeri sredstva za nešto drugo, a podjednako korisno socijalno ugroženoj deci. Na primer, da sačekaju da se gradonačelnik Beograda dogovori sam sa sobom koji će biti metod naplate autobuskih karata, pa ako u tome jednom uspe, sekretarijat da uloži sredstva u obezbeđivanje besplatnog prevoza socijalno ugroženim učenicima.

Miroslav Grujić
predsednik Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Kikinda




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook