LSV: Momiroviću, hoće li biti kažnjeni oni koji demontiraju železničke pruge?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 10. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Momiroviću, hoće li biti kažnjeni oni koji demontiraju železničke pruge?

Novi Sad, 10. jun 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića da pod hitno pokrene krivične postupke protiv svih odgovornih za demontažu 400 kilometara železničkih pruga u Vojvodini i Srbiji.

LSV

Ministar Momirović je juče najavio da će svi koji uništavaju železničku infrastrukturu i ometaju saobraćanje brzog voza „Soko“ dobiti osam godina zatvora.

Postavlja se pitanje, šta je sa železničkom infrastrukturom koja se već nedeljama uništava na mnogim trasama u Vojvodini.

Zašto je voz „Soko“ bitniji od pruge Zrenjanin-Vršac, koja se uklanja i na taj način prekida železnička veza dva dela Banata?

Građani cele države, sigurno, pozdravljaju činjenicu da brzi voz „Soko“ dostiže brzinu od 200 km/h, ali bi bili još srećniji da i u njihovim krajevima postoje vozovi i železničke pruge. 

Centralizacija ubija našu državu, a to se u poslednje vreme jasno vidi i u železničkom saobraćaju.

Želimo li modernu državu na celoj njenoj teritoriji, a ne samo u Beogradu, ili većim centrima, sa politikom centralizacije se odmah mora raskrstiti!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Pastor pokazao da mu je fotelja važnija od Vojvodine

Novi Sad, 23. decembar - Uslovljavanje Ištvana Pastora da Savez vojvođanskih Mađara neće glasati za pokrajinski budžet ako se na današnjoj sednici nađe inicijativa za njegovu smenu sa pozicije predsednika Skupštine AP Vojvodine, pokazuje da je njemu fotelja važnija od toga da li će biti izglasan budžet Pokrajinske vlade za iduću godinu i kako će taj budžet izgledati.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 12. 2014. | Komentara: 0

Vojvođanski paori izvukli BDP, a umanjene im subvencije

Novi Sad, 22. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom poziva Vladu Republike Srbije da prihvati amandmane na Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu i ispravi niz nelogičnosti i nepravdi.
Saopštenja | Sreda, 10. 12. 2014. | Komentara: 0

LSV sa DS na protestu, očekujemo i Pastora

NOVI SAD, 10. decembar - Ako Vojislav Šešelj može da se brani sa slobode, nejasno je kako šef poslaničke grupe DS u Skupštini AP Vojvodine Borislav Novaković to ne može, i ovaj Međunarodni dan ljudskih prava dočekuje u pritvoru, po drugi put u svega godinu dana



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook