LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

Novi Sad, 24. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno i moralno neodrživo što Srbija ni 365 dana od početka agresije Ruske Federacije na Ukrajinu nije uvela sankcije Rusiji i time stala na stranu jedinstvene i demokratske Evrope.

LSV

Pre godinu dana, agresija na Ukrajinu pokazala je zločinačko lice Putinovog režima. Od 24. februara 2022. godine do danas poginulo je gotovo 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila, raseljeno je i izbeglo je više od osam miliona građana Ukrajine. U velikoj meri je razorena ukrajinska saobraćajna i energetska infrastruktura, a privreda je doživela nemerljive devastacije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je prvog dana ruske agresije snažno podržala suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Uz zastave Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine, na zgradi LSV viori se i zastava Ukrajine.
Mi stojimo uz hrabri ukrajinski narod.

Ukrajinci su pokazali 365 dana borbe, hrabrosti, nesalomivosti i istrajnosti.

Tražimo da država Srbija stane uz Ukrajinu i stvari nazove pravim imenom. Nema neutralnosti kada je reč o tako strašnim i masovnim zločinima koji se čine u Ukrajini.

Nama nije mesto uz ovakvu Rusku Federaciju i zločinački režim Vladimira Putina.

Podrška Ukrajini! Stop ruskoj agresiji!

Glavni odbor
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Subota, 27. 05. 2023. | Komentara: 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine od danas imenu stranke dodala i reč VOJVOĐANI

Članice i članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine doneli su danas u Novom Bečeju odluku o pokretanju procedure izmene Statuta kojom se menja ime stranke u Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 05. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Poziv SPC direktorima beogradskih škola protivustavan i protivzakonit

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Ministarstva prosvete i Školske uprave grada Beograda da u skladu sa Ustavom Srbije i Zakonom o crkvama i verskim zajednicama spreče mešanja Srpske pravoslavne crkve u funkcionisanje škola.

Saopštenja | Utorak, 23. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Svi na proteste - Srbija nije Zadruga, Srbija je Evropa!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve svoje članove i simpatizere da nastave sa učešćem u građanskim protestima protiv nasilja u našem društvu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook