LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

Novi Sad, 24. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno i moralno neodrživo što Srbija ni 365 dana od početka agresije Ruske Federacije na Ukrajinu nije uvela sankcije Rusiji i time stala na stranu jedinstvene i demokratske Evrope.

LSV

Pre godinu dana, agresija na Ukrajinu pokazala je zločinačko lice Putinovog režima. Od 24. februara 2022. godine do danas poginulo je gotovo 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila, raseljeno je i izbeglo je više od osam miliona građana Ukrajine. U velikoj meri je razorena ukrajinska saobraćajna i energetska infrastruktura, a privreda je doživela nemerljive devastacije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je prvog dana ruske agresije snažno podržala suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Uz zastave Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine, na zgradi LSV viori se i zastava Ukrajine.
Mi stojimo uz hrabri ukrajinski narod.

Ukrajinci su pokazali 365 dana borbe, hrabrosti, nesalomivosti i istrajnosti.

Tražimo da država Srbija stane uz Ukrajinu i stvari nazove pravim imenom. Nema neutralnosti kada je reč o tako strašnim i masovnim zločinima koji se čine u Ukrajini.

Nama nije mesto uz ovakvu Rusku Federaciju i zločinački režim Vladimira Putina.

Podrška Ukrajini! Stop ruskoj agresiji!

Glavni odbor
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Sreda, 27. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vlast pod hitno da saopšti ko stoji iza terorističkog napada u selu Banjska

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani osuđuje teroristički napad koji se dogodio u selu Banjska na Kosovu i poziva državne organe da u najhitnijem mogućem roku javnost upoznaju sa svim detaljima ovog zločinačkog čina.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook